perjantai 24. tammikuuta 2014

Sairastamisen neljä teoriaa

Jaahas, äiti jo huutelee, että pitäs kirjoitella kuulumisia. No, täältä pesee! Asunnossamme vaani flunssapeikko, joka hyökkää aina seuraavan uhrin kimppuun kun edellinen on parantunut. Kun mä aloin vihdoin voimaan paremmin, oli pahaa-aavistamattoman Saanan vuoro. Mun funssasta on jäljellä enää öinen dinosaurusmainen yskäkuorsaus, josta pojat jaksavat kehua aamuisin. Nyt myös Josen huoneesta on alkanut kuulua köhinää. Peikko on palannut.

Sairastumisen syitä on pohdittu erilaisten teorioiden kautta. Ensimmäinen ja hyvin luonnolliselta vaikuttava syy on jääkylmä talo ja myös viime viikon koleahko ulkoilma. Millanen teräsmies vois pysyä täällä terveenä? (Tähän kylmyyteen alkaa kyllä muuten pikkuhiljaa tottua.) Seuraava Saanan esiintuoma teoria on se, että kuka nyt ei sairastuis, ku kaikki terveet ja sairaat pussailee koko ajan toisiaan poskille ja keskustelee sellasella intohimolla, että räkä lentää! Ei suomalaiset oo tottunu tälläseen.

Kaikista paras teoria on kyllä kämppiksemme Ivanin teoria, jonka mukaan tää on kaikki psykologista ja päämme sisällä. Voimme itse päättää olemmeko sairaita vai emme, ja olemme valinneet sairauden. Hän katsoo syvälle silmiin ruskeilla nappisilmillään. Vakava ilme kasvoillaan hän yrittää vakuuttaa henkihieverissä kuumeessa kärvisteleviä ihmisiä siitä, että tämä on heidän oma valintansa. Aivan uskomatonta sontaa. Voi meidän ihana Ivan.

Pari sanaa tosta Saanan sairastamisesta, sillä on uskomaton tarve mitata kuume n.58 kertaa päivässä ja raportoida jokaisesta 0,1asteen muutoksesta. Tänään Saanankin tila vaikuttaa jo paremmalta. Mikään ei tapa flunssabakuja paremmin kuin elämäneliksiiri sangria. Densinfioi sisältä päin. Tämä teoria on tosi.

Mikä ihmeen flunssa-analyysi tästäkin nyt tuli? Eiks ookki kiva ku kerron teille tästä ihanasta kaupungista ja opiskelijaelämästä... Annan puheenvuoron suosiolla Saanalle.

Besos,
Inka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti