keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Group el perreo

Edellisen illan järkytyksestä kutakuinkin selviytyneinä päästiin sunnuntaina muuttamaan omaan uuteen kotiimme. Tuskaisen matkalaukkurehauksen jälkeen heitettiin noppaa siitä, kumpi saa aluksi isomman huoneen ja kumpi saa tyytyä pienempiin neliöihin. Arvonnan tuloksena Inka purki matkalaukkunsa miniroomiin ja Saana sai huoneeseensa katunäkymän siihen asti, kunnes vaihtokauppa maaliskuussa koittaa.

Vieläkään ei olla saatu kokea todisteita espanjalaisten talonlämmitystaidoista vaan yöt hytistään villasukkiin ja huppareihin kääriytyneinä. Yllätyksiä elämään tuo myös lämpimän veden säännöstely ja oudot kiviset tiskialtaat. Joka kerta kun menee suihkuun, pitää vedenlämmitin laittaa erikseen päälle, eikä kuumaa vettä tuhlata esimerkiksi tiskaamiseen (namnam puhtaita astioita siis).

Lämmityksen puutteesta huolimatta asunnon valinta on kuitenkin osoittautunut erittäin onnistuneeksi! Sijainti on muy bueno aivan metroaseman ja Valenbisi-pysäkin vieressä ja kävelyetäisyydellä koulusta ja opiskelijoiden suosimista ajanviettopaikoista. Parasta on ehkä silti uudet kämppikset, joiden avulla on selvitty jo jos jonkinmoisista haasteista!


Kolmihuoneisessa palatsissamme majailee meidän lisäksi tällä hetkellä kaksi sympaattista latinojäbää. Kolumbialainen Ivan muuttaa toiseen kämppään helmikuun alussa, mutta Jose Kuubasta on talon pysyvä asukki. Pojat on ottaneet meidät vastaan riemulla ja tutustuttaneet paikalliseen elämäntapaan. Yhden virheen kaverit ovat menneet tekemään, nimittäin lupauksen pysyä raittiina maaliskuun puoleenväliin asti, tiedossa on siis ankara käännytysprojekti! Mainittakoon vielä että parhaiden viihdenumeroiden mukaan lukeutuu Josen ehkä hieman epävireisen lauleskelun kuuntelu lattarimusiikin tahtiin tai ilman…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti