perjantai 10. tammikuuta 2014

Arktisia oloja ja onnen hetkiä

Tämän hetkinen elomme hostellissa on jatkuvaa selviytymiskamppailua. Olemme saaneet ensikosketuksen espanjalaisten jokseenkin puutteelliseen kykyyn luoda taloja, joissa lämpötila on elämälle suotuisaa. Kääriytyneenä kaikkiin vaatteisiimme ja sängystä löytyviin peitteisiin pysymme kutakuinkin elossa ja turvassa ympäröivältä kylmyydeltä. Strepsilsit ja villasukkien pohjat kuluvat, mutta on tässä yksi hyväkin puoli; normaalisti jääkaapissa säilytettäviä ruokia voi huoletta säilyttää vaikka lattialla.

Onneksi muutosta on luvassa. Käytyämme kahdessa asuntonäytössä valitsimme kodiksemme ensimmäisen vaihtoehdon, jonka kahteen huoneeseen muutamme maanantaina. Tiedossa on halpa vuokra, mutta kaksi todella eri tasoista huonetta (jännittävä arvonta luvassa), kuubalainen poikakämppis ja todennäköisesti yhtä jäätävä elinympäristö. Onneksi ulkona on päivisin n.20 astetta, jolloin pääsee aurinkoon lämmittelemään! J Inkan suureksi iloksi parin korttelin päässä on myös hyväksi todistettu kanakebabparatiisi! Odotammekin uutta kotiamme ja tavallisen elämän aloittamista innolla!


Torstaina hankimme tulevien kämppisten suosituksesta espanjalaiset Vodafonen prepaid-liittymät, mutta tämäkään projekti ei sujunut ihan niinkuin Strömsössä. Pitkän googletranslate-keskustelun jälkeen saatiin liittymät käteen ja sim-kortit puhelimiin, mutta Saanan osalta ongelmat eivät loppuneet tähän. Iphonen lukitussysteemit ei aivan vielä hyväksy uutta tulokasta, mutta toivo elää, että elinsiirto onnistuu. Liittymähankintojen lomassa saatettiin eksyä myös muutamaan vaatekauppaan, eikä niistä nyt avian tyhjin käsin tarvinnut poistua.

Inka ja Saana

1 kommentti:

  1. Mahtavaa lukee teidän juttuja. Onnea seuraaviinkiin seikkailuihin, kyllä te kaikesta selviydytte. :) ps. Suomessa pakastui tänään. Onneksi täällä talojen sisällä on lämmin. :)

    VastaaPoista